Burgemeester Aboutaleb bakt stroopwafel!

Afgelopen zaterdag nam burgemeester Aboutaleb het boek De wereld van de stroopwafel bij Stroop in ontvangst. De burgemeester vertelde op de boekpresentatie hoe hij 39 jaar geleden zijn eerste stroopwafel at de dag na zijn aankomst in Nederland. Samen met zijn vader liep hij door Den Haag. De chique dames met een hoedje en sluier in een café en de geur trokken hun aandacht. “Mijn vader keek naar een handvol centen uit zijn broekzak en zei ‘kom, we gaan zitten’ We bestelden koffie en daar zat een stroopwafeltje bij. Dat weet ik nog goed.”

Aboutaleb ging zonder aarzelen in op de uitnodiging om achter het stroopwafelijzer te staan en zelf een verse stroopwafel te bakken. Hij liet het goed gelukte exemplaar aan de gasten zien met de woorden: “En hiermee, dames en heren, is de inburgering voltooid!”

Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt zijn de bedenkers en makers van het boek. Het boek vertelt alles over de oorsprong van de oer-Hollandse koek en staat vol met verhalen van stroopwafelbakkers en recepten.

<< terug