Over Stroop

Stroop Rotterdam

Over Stroop

Over Stroop

Stroop is opgericht in mei 2013 en is ontstaan vanuit een wild idee waar een stroopwafelijzer, leegstaand vastgoed en de (meer)waarde van een ontmoetingsplek de basisingrediënten voor zijn. Stroop heeft de afgelopen jaren gefunctioneerd als vennootschap onder firma (VOF) met twee vennoten: Rutger Wirtz en Marjolein Dekker. Twee architecten die leegstand niet zien als probleem, maar als kans. Met Stroop willen ze de potentie laten zien en de liefde terug winnen: voor stad, buurt en gebouw.Sinds augustus 2015 is Stroop een Stichting met Raad van Toezicht. 

Missie / Visie

We geloven in het verwezenlijken van sociaalmaatschappelijke doelstellingen door deze te verbinden aan een commercieel, eigentijds product. Dat product is de duurzame culinaire stroopwafel; het nieuwe goud, oftewel het smeermiddel van Stroop. Onze winkel is, naast productieplaats, ook een ontmoetingsplek voor de wijken Bospolder-Tussendijken en Spangen. Het is een plek voor en door de buurt: een platform waar producten en initiatieven van buurtbewoners en ondernemers worden gepresenteerd en uitgevoerd. De opbrengsten uit de stroopwafels investeren we in dit platform. Onze droom bestaat uit een sociaal platform gecombineerd met een sociale fabriek, dat als spil in de wijk fungeert als werk-, leer-, speel- en ontmoetingsplek.

STROOP:

  • ziet leegstaand vastgoed niet als probleem, maar als kans. Het biedt ruimte voor experimenten die een cruciale bijdrage (gaan) leveren aan de nieuwe stedelijke maatschappelijke structuur.
  • gelooft in ondernemerschap en creativiteit. Stroop wil inspireren en stimuleren door te faciliteren, samen te werken en te ondersteunen. 
  • gelooft in de kracht van een lokaal, multicultureel netwerk.
  • zet nieuwe ruilmodellen in om actieve betrokkenheid te stimuleren en successen te delen.

Team

Rutger
initiatiefnemer, uitvoerend bestuur
Marjolein
initiatiefnemer, uitvoerend bestuur
Paul
barhoofd, uitvoerend bestuur
Hidde
barhoofd, fotograaf
Annemieke
coördinator vrijwilligers & leerwerktraject
Cassidy
festivalmanager
Joost
PR & social media
Aljaz
vrijwilliger
Tijs
vrijwilliger, surfbordenbouwer
Funda
vrijwilliger, keramiek artiest
Su
vrijwilliger
Mirjam
vrijwilliger
Miriam
vrijwilliger
Susie
vrijwilliger, initiatiefnemer Metric Soup
Gudrun
vrijwilliger
Viola
vrijwilliger
Irene
vrijwilliger
Herma
vrijwilliger
Agnes
vrijwilliger
Anne
vrijwilliger
Laura
vrijwilliger, sublieme tekstschrijfster
Helene
vrijwilliger, kei in kinderfeestjes
Caterina
vrijwilliger
Frank
vrijwilliger
VACATURE!
Stroop is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de plek